مدرسه علمیه حضرت ولی عصر (عج) تهران
مقام معظم رهبری: طلبه باید منشا امید وشور ونشاط و تحرک باشد.
مقام معظم رهبری: طلبه باید منشا امید وشور ونشاط و تحرک باشد.
چکــیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــده
ایمان از مهمترین و جدّیترین مباحث دینی است و چون ایمان به عنوان هدف و مقصد تمام ادیان آسمانی و محصول نهایی تلاشهای انبیاء (علیهم السّلام) در طول تاریخ بوده، شایان توجّه جدّی است –این تلاشها جز بر این نبوده است که انسان به سوی خدا هدایت شود– و ایمان اساسیترین عنصر حیات معنوی و گوهر زینتبخش روح بشری و درخشانترین پرتوی عالم علوی است. در قرآن کریم و روایات فراوان به مسئلهی ایمان پرداخته شده است. شناخت دقیق این واژه و اشراف به ارکان عملی و نظری آن تأثیر به سزایی در سعادت دنیوی و اخروی بشر خواهد داشت. علاوه بر این که شناخت چهارگانة ارکان ایمان و پرداختن به آن موجب ادراک صحیح میشود و مؤثّر واقع خواهد شد، موجب ممانعت از خطا و گمراهی هم میشود.
این پژوهش در صدد است تا به شناخت ایمان و ارکان آن پرداخته و سپس به ارکان ایمان از بعد عملی و نظری از منظر حضرت علی (علیه السّلام) مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. هر یک از ارکان ایمان دارای اهمّیّت و و یژگیهای خاص خود هستند که شناخت آنها بسیار حائز اهمّیّت است. ارکان عملی ایمان از منظر حضرت علی (علیه السّلام) توکّل و تفویض میباشند که برای رسیدن به ایمان واقعی محل بحث است. در ارکان نظری ایمان هم تسلیم و رضا مورد بحث قرار می گیرند.
کلید واژه ها: ایمان، ارکان، توکّل، تفویض، رضا، تسلیم
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط حوزه علمیه ولی عصر (عج) در 1396/08/07 ساعت 10:18:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |